Lumottu Maa on tekstiilitaiteilija Tuija Vihermaan luoma fantasiamaailma, jossa asuu lukuisa joukko keijuja, maahisia, haltijoita ja muita metsäkansan olentoja. Myös kissa- ja kettuhahmot ovat löytäneet asuttavakseen omat laaksonsa ja Ylämaan seudut. Näiden eri hahmojen elämää voi seurata taidetekstiileissä, jotka on käsinmaalattu luonnonkuitukankaille. Jokainen taidetekstiili on uniikkikappale ja suoraan kankaalle maalattu.

Muinainen Britannia, vanhat tarut ja keijutarinat ovat olleet osaltaan vaikuttajina Lumotun Maan ja sen asukkaiden synnyssä. Luomistyössä suurin vaikuttaja on rakkaus Skotlantiin, sen uljaisiin kivilinnoihin, muratin peittämiin kivimuureihin, Ylämaihin ja ennen kaikkea jylhiin kaupunkeihin ja kuvankauniisiin pikkukyliin, laaksojärviin ja niitä reunustaviin vuoriin ja kanervarinteisiin.

Avaa portti toiseen maailmaan. Tunne taika ja astu ajan virtaan. Kuvittele muinainen metsä ryhmyisine puineen, joiden laajan lehvästön välitse kuultaa tummuva, tuikkiva tähtitaivas. Tunne raikas metsän tuoksu ja ääni tuulenväreen heilauttaessa puiden lehtiä hetkelliseen tanssiin. Astu kanssani Lumottuun Maahan.